Van ziekenhuis bed naar motor lift

 

Het idee om een motorlift te maken stamt al vanaf mijn het moment dat ik eerste motor heb. Het sleutelen eraan deed ik steeds op de brug van buurman Guido. Maar zijn brug is steeds drukker bezet met motor en andere projecten. Ik was niet van plan om veel geld uit te geven aan een brug. De oplossing van het ombouwen van een ziekenhuisbed met een hydraulische lift er in komt bij de vader van collega Henk vandaan. Die werkt er al wat jaren mee. Waar haal je nou een ziekenhuisbed vandaan? Juist, uit het ziekenhuis. Daar werkt Ina en die wilde wel informeren of er nog ergens een bed “leeg” stond. Die op een zaterdag ochtend opgehaald en natuurlijk meteen ontdaan van allerlei overbodige dingen.

Hier zie je het bed zonder de wielen, bedbodem, voet en hoofdeinde, zij beugels

 

En dit hou je dan over aan rommel.

 

Dan heb je een frame van meer dan 90cm breed. Dat is te breed om lekker aan te kunnen werken (sorry voor het woord). Dus heb ik samen met Cees het frame door geflext en op een grote van 70 cm weer in elkaar gelast. Een paar betere poten eronder gelast.

Zo, 70 cm breed…...

Nu zit er een plaat beton plex op. Er zitten een paar ogen aan om de motor aan vast te sjorren. En natuurlijk moet er nog een oprij plaat gemaakt worden waarover ik de motor erop kan rijden.

 

Meer foto’s volgen over dit project.

 

 

Terug naar de hoofdpagina