GL500

Hier een verslag over de GL500 met het Velorex 562 zijspan.

gl500-zijspan

Zo staat de GL500 van Jasper op de Honda CX500 site.

Ik kocht hem van Jasper op 14 juli 2005. Mijn eerste korte ritje was op het industrie terrein in Ede waar ik een paar keer een rondlopende weg ben afgereden. Toen ik dat gedaan had moest ik toch nog wel even over de aanschaf van dit span denken! Ik  had nog nooit eerder zijspan gereden en wist echt niet wat mij te wachten stond. Met knikkende knieën ben ik naar huis gereden. Over de A30, want binnendoor rijden kon ik volgens Ina maar beter niet doen met al die bochten! En inderdaad dat ging me heel goed af! Snel daarna ben ik korte ritjes gaan maken die prima verliepen maar nog zonder passagier in het bakkie. Buurman Guido was de eerste die het met mij aan durfde. Een rondje Nijkerk, Voorthuizen, Putten, Nijkerk maakte hem tot een ware breedbek kikker, want hij stapte met een giga smile uit de Velorex. Daarna volgde Peter, de meiden EN Ina! Er moet hier en daar nog een en ander gebeuren aan de combinatie maar dat zijn kleinigheden.

mini-DSCF1889

mini-DSCF1890

mini-DSCF1891

Ook de meiden zijn nu breedbek kikkers. Ze vonden het FANTASTISCH.

Inmiddels hebben vele het span bezeten, neef Jan, zwager Rijk en buurman Johan!

mini-DSCF3014

En allemaal breedbek kikkers, vooral Johan kreeg een steeds breder hoofd!

8 juli 2006

Samen met Maud en Mandy zijn we gaan kamperen in Haarle.

mini-DSCF3279

mini-DSCF3367

Samen met Mandy op de foto.

8 Juli 2007

Tussen door hebben inmiddels al aardig wat mensen en vriendjes en vriendinnen van de meiden in het zijspan gezeten! Na een verjaardagsfeestje alle kinderen één voor één naar huis gebracht, en allemaal vonden ze het geweldig. Op deze zondagmiddag waren Johan en Yolente bij ons op visite. Ik heb toen Johan uitgenodigd een rondje zijspan mee te maken. En ook hij was erg enthousiast. Bij hun vertrek hebben de kinderen Ilse, Kyra en Leon ook nog even een stukje meegereden…

Erik motor 1

Erik motor 2

Allemaal breedbekkikkers!!

SJK

Op Sint Jans Klooster (SJK) werd het zijspan ook vaak misbruikt!!

IMG_2239

IMG_2245

Jaja, zelfs Guido vond het geweldig!!

 

Pjotter uit polen in het span.

Op het Corlaer College was er in 2009/2010 een uitwisselings project tussen een aantal Poolse en Nederlandse jongeren. De klas van Maud is in november in Polen geweest terwijl de Poolse klas in maart hier in Nederland was. De vertaling van Pools naar Nederlands verliep vaak moeizaam maar dat Pjotter het in het zijspan naar zijn zin had kon hij met zijn duim omhoog prima verwoorden!!

mini-DSCF2914

50 jarig feestje van Hans Pot

Door collega Meine Pot werd ik uitgenodigd om mee te rijden in een tour tochtje speciaal ter gelegenheid van de 50e verjaardag van zijn broer Hans. Op zaterdag middag werd ik verwacht om 15.00 uur bij Meine thuis, daarvandaan reden we samen naar het huis van Hans. Na wat voorstellen en het omkleden van Hans maakten we met 7 motoren een tochtje over de Betuwse dijken. Nadien werden we verwacht in het gebouw van de muziek vereniging waar, naar ik het goed begreep, zo’n beetje de gehele familie actief is. Na een paar drankjes en een heerlijk stukje taart zat het er voor mij en het span weer op.

Foto’s volgen

Jaha, dat is leuk zo’n zijspan!! “Dat dan weer wel!!”

 

Freedom Memorial Tour van de afdeling Noord West Veluwe van Keep Them Rolling (KTR). KTR is een club van mensen die het leuk vinden om legervoertuigen uit de 2de wereld oorlog in top conditie te houden. Ze sleutelen graag, en als de voertuigen het dan doen is het altijd leuk om er mee te gaan rijden!! Dat rijden doen ze bijvoorbeeld op 5 mei.

Ik had al een tijdje de site van Keep Them Rolling in de gaten toen ik ook de afdeling Noord West Veluwe ontdekte.

mini-DSCF3060

mini-DSCF3098

Ook leuk om te vermelden is dat Maud op 4 mei onze Canadese gasten mocht begeleiden in het kader van haar maatschappelijke stage! Helaas kon zij deze dag niet mee hoewel ze dat ontzettend leuk had gevonden. Klik hier voor meer foto’s

 

Terugweg uit school…

Het gebeurd vaak dat ik met het span naar school ga. Lekker uitwaaien op 3 wielen na een dag van hard werken. Het gebeurd minder vaak dat er dan een collega achter mij rijd… en het gebeurd nooit dat zo’n collega dan ook nog eens foto’s van mij maakt… totdat Wouterus achter mij rijd:

IMG_7010   IMG_7012   IMG_7017

 

previous

Terug naar de hoofdpagina