SJK 2009

 

2000 wat??

 

Het CX500 treffen in Sint Jans Klooster begon voor mij ruim een week eerder dan het weekend zelf. Ik had nog veel dingen te doen aan de 50’s CX en aan de ArmyWing. Ik had bedacht om de waterpijp van de CX om te bouwen naar een koperen versie. Dit lukte redelijk maar op het laatste moment was het gas van de soldeerbrander op. Dus toch maar weer de gewone pijp gemonteerd. Op de ArmyWing moest ik nog twee tassen en een vijf liter jerrycan monteren. Daarnaast heb ik eindelijk een nieuw dekje gemaakt van een plunjezak op de bak. Ziet er leuk uit. Uiteraard moesten de banden op spanning, de olie gecontroleerd en bij de 50’s CX nieuwe koelvloeistof erin. Klaar voor vertrek.

 

Donderdagmiddag.

Donderdagmiddag heb ik de aanhanger opgeladen met de kleppendekselracebaan. Met Coen had ik afgesproken dat ik die naar SJK zou brengen omdat de aanhanger die hij dit jaar ter beschikking had te klein was om de baan in te vervoeren. Rond 4 uur kwam ik daar aan en Coen, Lieke en de kids waren daar al en hadden hun tent al staan. Samen hebben we een partytent opgezet waar de baan droog onder kon liggen. Inmiddels was ook Arnold uit Culemborg aangekomen.

 

Vrijdagmorgen 10.00 uur.

De 50’s CX met de PAv aanhanger stond ingepakt klaar voor de deur en Anouk en ik waren er helemaal klaar voor. Jan, op zijn Klodder, was het eerst bij ons en even later waren ook Guido en Leon, met de ArmyWing er. Na de koffie zijn we vertrokken naar SJK. Onderweg bij Harderwijk hebben we nog even in de file gestaan en om deze drukte te omzeilen hebben we maar even een stukje snelweg genomen. Rond 12.30 kwamen we aan in SJK. Daar de tentjes opgezet en hebben we de samen de kleppendekselracebaan opgebouwd.

Echte kampeerders, dat zie je zo….

 

Wat een baan hè?

 

Bij de entree word door Hansv vakkundig het jaartal op het spandoek omgekat!!

 

 

Natuurlijk gaat iedere deelnemer op de foto!! Je moet toch bewijzen kunnen dat JIJ er bij was hè.

 

En langzaam aan word het steeds drukker.

 

Alle vrijwilligers eten vrijdagavond samen. Macaroni is het dit jaar!! Smaakte prima.

 

Op de vrijdagavond ging de kleppendekselrace van start.

De nieuwe en de oude creatie van HansV naast elkaar. De nieuwe tolde lustig rond!!

 

In goed overleg met Roy maakt Werner hier zijn racer in orde.

 

De CX deksels gebroederlijk naast elkaar!!

 

Een spelletje tussendoor is altijd leuk!! Het kunnen niet altijd de motoren zijn die de aandacht krijgen.

 

Werner won de prijs voor de mooiste racer, Leon de pechprijs in verband met het van de baan afduiken van zijn ArmyWing zijspan driewieler. De snelste was ook dit keer weer de Gold Finger. Dit werd beloond met een heuse fles Tafel Bier!! We gaan beleven hoe dat smaakt!!

En een gezellige avond volgde.

 

Zaterdag.

Op de zaterdag ochtend zijn we na het ontbijt naar Lemmer vertrokken. In Lemmer is het Indian museum van Tony ‘Indian’ Leenes.

 

Met 11 man kwamen we bij Tony aan, later voegde nog 3 man zich bij de groep. Tony’s verhalen zijn beroemd, iedereen gaat met een grote smile weer bij hem weg. Het museum is echt de moeite waard. Buiten onder het afdak liet Tony nog even zijn Indian Rat-bike ronken!! Flinke rook en een overdonderend uitlaat geluid maakte een einde aan de rustige omgeving. De buren zullen het wel gewend zijn denk ik. Na de terugtocht zijn we nog even naar Zwartsluis gereden. Na wat gegeten te hebben, hebben we de oldtimer motorwinkel van Joost Voeten bezocht, JVMotors. Een gezellig klein winkeltje waar je naast oude motoren ook blikken speelgoed, stoommachinetjes en ander boys toys kunt kopen. Leuke winkel!!

 

Bij terugkomst op het SJK terrein was het tijd voor de langzaam rij wedstrijd. Die, zo bleek ’s avonds, door Jan vd Geest werd gewonnen met ongeveer 33 seconden!! Geweldig gereden Jan!! En Klodder natuurlijk.

 

Na de race was het BBQ time! Een tot in de puntjes verzorgde barbecue, het vlees smaakte heerlijk en er was in overvloed.

 

De gezelligheid deze avond werd vergroot door Just4fun. Een band die een leuk rock-‘n-roll repertoire heeft en prima voor de dag kwam.

 

De mooiste SJK2009 motor met op zijn zadel de snelste kleppendekselracer.

 

Tussen door was er nog de prijsuitreiking. Prijzen voor de mooiste motor, verste afstand tot SJK, de langzaamste rijder en de gladste voor band werden uitgereikt. Ook de snelste kleppendeksel racer kreeg een beker en Coen sprak zijn dank uit voor de inspanningen die nodig waren om de kleppendekselrace tot zo’n succes te maken. Na een gezellige avond zijn we weer heerlijk het tentje ingedoken.

 

Zondag.

 

De zondag begon met een heerlijk ontbijt. Lekker eitje erbij, prima gegeten. Daarna inpakken. De kleppendeksels weer op de PAv en de tent er weer in. Toen alles klaar stond heb ik nog even geholpen bij het afbreken van de party tenten. Helaas waren die nog nat en duurde het drogen ons te lang dus zijn wij toen vertrokken. ArmyWing voorop, dan de 50’s CX en Klodder achteraan. Terug naar huis.