Het hoe en waarom van de PAv 40

Hoe kom je er nou op om een PAv 40 te kopen?

 

 De eerste keer kwam ik er een tegen toen ik op de Historische TT in Assen was. Dat was toen nog op de donderdag avond. Op de uittocht van de parkeerplaats naar de weg reden we naast een man met een Panther motor en daar achter een eenwielige aanhanger. Dat bleek een PAv te zijn. Deze :

 

Uiteraard had ik er toen geen foto van gemaakt. Jaren later (2008) kwamen mede CXers deze combinatie tegen tijdens de Midzomerdag tour tocht en daarvan werden wél foto’s gemaakt. Vandaar dat ik hier nu een foto toe kan voegen.

 Maar ik was nog niet meteen verkocht, ik had nog niet eens een rijbewijs. Dus was het voor mij nog niet interessant. Later zag ik er op TV één bij Blik op de weg. Daar zwalkte er een achter een motor aan. In historische motor bladen zag ik er wel eens een tekoop staan maar als ik belde was die dan “net verkocht”. Toen ben ik op internet gaan zoeken. Maar ook daar leek het moeilijk om er een te vinden. Ik wilde sowieso zelf kijken wat ik krijgen zou en niet via een foto of internet een aanhanger kopen. Toen kreeg ik van Rob de Kramer het adres van onlangs overleden Tonie Bierman. Bij hem heb ik deze PAv gevonden. Hij had regelmatig een aantal aanhangers staan in zijn Jawa Museumpje.

Een PAv 40 aanhanger uit 1968.

En natuurlijk moest ik hem meteen uit elkaar halen om te restaureren!!

Hij is redelijk kompleet maar er moet wel e.e.a. vervangen worden.

 

 

 

Terug naar de hoofdpagina