Verhaal GL van Jan Peijs

 

In maart dit jaar verkocht ik de Zilveren SilverWing aan Jan Peijs. Op de dag dat hij hem ophaalde startte de GL niet op zijn eigen accu. Ik had er al meer dan drie weken niet meer mee gereden en dacht dat de accu slechts leeg was. Met de startkabels aan de auto deed hij het meteen! Jan reed er een stukje op en besloot meteen de GL te kopen omdat hij geweldig fijn loopt en rijd. Jan nam de motor mee met een lege accu in de veronderstelling (en ik ook) dat de accu na opladen wel weer prima zou zijn. In het ergste geval zou de accu vervangen moeten worden.

 

Jan verving de accu en ging toen lekker rijden. Na een tussenstop was de accu weer leeg en bleek dat de Zilveren een laad probleem had. Via mij en het forum van de CX Club is Jan aan het meten gegaan aan de dynamo. Daaruit constateerde Jan dat er sluiting was tussen de 3 fazen van de stator en de massa van de motor. Dat was de reden dat de accu niet opgeladen werd.

 

Jan vroeg bij een Honda dealer de prijs op voor het vervangen van de stator. Zij rekenen €900 tot €1000 voor het vervangen van de stator. Zelf had ik al bij Marco Becker geďnformeerd naar een prijs voor de vervanging. Marco kwam uit op een bedrag van €350 all in. Dat was al een goede reden om met Marco verder te gaan. Ook voor Jan want hij is toch wel gek op de Zilveren! Ik bedacht dat we zelf wel het blok uit de motor konden halen en mailde weer naar Marco met de vraag wat de kosten zouden zijn als we met alleen het blok zouden komen. Er kon nog eens €120 vanaf als we zelf zouden sleutelen. Dit maakte het nog interessanter en we besloten dat het zo moest gebeuren.

 

Maar toen kwam de vakantie, bij Marco en Karin kwam een kleintje waardoor Marco geen tijd meer had om te sleutelen. Het duurde door omstandigheden eigenlijk allemaal veel te lang. Ik besloot contact op te nemen met Theo Jansen. Met hem had ik al eens heel prettig samengewerkt aan de CX van HansV. Theo vond het erg schappelijk van mij dat ik “garantie” gaf op de SilverWing en hij vond het leuk om samen de stator te wisselen en zo ontstond het plan om op één zaterdag bij mij in de garage de motor uit te bouwen, daarna bij Theo de stator te vervangen en dan weer terug in mijn garage de motor weer inbouwen. Dit alles werd gepland op 9 oktober. De donderdagavond ervoor heb ik alle spullen opgehaald bij Marco wat een gezellig weerzien was.

 

 

Op zaterdag 9 oktober kwam Jan samen met zijn zoon Tom naar Nijkerk. Tom was meegekomen omdat Jan zelf last had van zijn rug en daardoor niet zo best kon sleutelen. Jan bracht een mini vlaai mee voor bij de koffie en daar namen we dan ook een heerlijk stuk van. Rond half elf begon het sleutelen en ook Tom kon na wat aanwijzingen prima sleutelen! Rond twaalf uur lag het blok op het hondje. De reis naar Bennekom kon beginnen met het blok achter in de auto. Rond één uur ontving Theo ons hartelijk en begonnen we meteen met sleutelen.

 

   

 

Het GL blok past precies in een plastic box die in de garage staat en zo kan de reis beginnen en zonder lekkage in de kofferbak!!

 

Bij Theo op de operatietafel

 

Gezellig samen sleutelen!!

 

 

De oude…

 

Tegen de nieuwe stator!!

 

Theo nam alle tijd voor ons en zo leerden wij wat van Theo en Theo weer van ons! Na veel sleutelen en tussendoor een bakkie koffie was rond drie uur het blok klaar en kon de terugreis naar Nijkerk beginnen. Het blok kon weer ingebouwd worden. Dat ging niet vanzelf, het blok zat er snel in maar de uitlaat wilde niet meewerken. Ik had hem expres niet uit elkaar gehaald om te voorkomen dat er delen stuk zouden gaan. Achteraf had ik hem beter wel kunnen demonteren maar na veel duwen en trekken lukte het toch om hem er heel onder te krijgen.

 

Nu is ook wel duidelijk waarom de uitlaat niet meer onder de motor wilde… “mij een beetje als rollator misbruiken!!

 

Rond half zeven zat alles in elkaar en kon een testrondje gemaakt worden. Starten ging prima, in de eerste versnelling… dat voelde al meteen raar, koppeling op laten komen en NIETS!! Drie keer nadenken en toen bedacht ik dat de aandrijfas nog los was… vaudje… maar die was snel verholpen en de testrit kon aanvangen. Hij deed het prima! Nog even meten op de accu leerde dat er 16,5 volt op stond… dat is wel erg veel! Zou het toch de spanningregelaar zijn die stuk is? Frans BrinkCX maar even gebeld of hij er nog een had liggen en ja hoor “natuurlijk heb ik die, kom maar halen” was het antwoord! Dus, de GL op de aanhanger gezet en nog even bij Frans langs. Frans leerde ons meteen ook de werking van de sense draad die aan de regelaar zit. Op die draad regelt de regelaar zijn spanning. Hij loopt vanaf de accu naar het contactslot en dan pas naar de regelaar. Dus als hij onderweg een slecht contact tegen komt dan regelt hij de spanning veel hoger af dan nodig is! Een goede modificatie is om de zwarte draad rechtstreeks aan te sluiten op de accu. Jan en Tom gingen, na mij thuis te hebben gebracht terug naar huis waar zij rond half elf waren.

 

Al met al een drukke dag maar het gaf mij een voldaan en goed gevoel!!

 

Jan heeft thuis nog de spanningregelaar vervangen en heeft met de voltmeter 15 volt continu gemeten en dat zonder zwarte draad modificatie.

 

 

Terug naar de hoofdpagina